wat mag mee in koffer

wat mag mee in koffer

Inhoudsopgave artikel

Ben je van plan om op reis te gaan en vraag je je af wat er precies mee mag in je koffer? Of wil je meer informatie over de regels voor handbagage? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel ontdek je wat je wel en niet kunt meenemen in je bagage. We geven je handige tips en informatie over de restricties die gelden voor zowel handbagage als ingecheckte bagage.

Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de bagage restricties en regelgeving. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de luchthaven. We bespreken de toegestane items in handbagage en geven je handige tips voor het verpakken van vloeistoffen. Een bagage checklist kan je helpen om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet. We geven je een overzicht van essentiële items die je niet mag vergeten in te pakken en handige reisbenodigdheden die van pas kunnen komen tijdens je reis.

Daarnaast bespreken we de toegestane afmetingen en gewicht van je bagage, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het inchecken. Er zijn ook bepaalde items die absoluut niet zijn toegestaan in je handbagage of koffer. We geven je een overzicht van verboden items, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Als het gaat om elektronica en waardevolle spullen, zijn er speciale regels en voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. We geven je tips voor het veilig vervoeren van elektronica en waardevolle spullen tijdens je reis. Ook wanneer je speciale bagage, zoals een golfuitrusting of muziekinstrument, wilt meenemen, gelden er vaak extra regels en restricties. We bespreken waar je rekening mee moet houden en geven je handige tips voor het vervoeren van speciale bagage.

Met onze handige bagage tips en tricks wordt het inpakken van je koffer een stuk makkelijker. We delen slimme trucjes en advies om ruimte te besparen en je bagage overzichtelijk te houden. Heb je nog vragen over bagage? We beantwoorden veelgestelde vragen over bagage restricties en handbagage regels, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Duurzaamheid is ook belangrijk bij het reizen, daarom bespreken we hoe je milieuvriendelijk kunt reizen en welke duurzame bagage-opties er zijn die voldoen aan de handbagage regels.

Tot slot geven we je praktische tips voor het inpakken van je koffer, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte en goed georganiseerd op reis kunt gaan. Ontdek alles wat je moet weten over wat wel en niet mag mee in je koffer en de regels voor handbagage. Ga goed voorbereid en zonder zorgen op reis!

Bagage restricties en regelgeving

Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de bagage restricties en regelgeving. Het naleven van de handbagage regels helpt je om soepel door de veiligheidscontroles op de luchthaven te komen. Hier zijn enkele belangrijke punten die je moet weten:

 1. Om te voldoen aan de toegestane items in handbagage, zorg ervoor dat je geen verboden items meeneemt. Denk aan scherpe voorwerpen, vloeistoffen in grote hoeveelheden, en ontvlambare stoffen. Raadpleeg de website van je luchtvaartmaatschappij voor een volledige lijst van verboden items.
 2. Bij het verpakken van vloeistoffen in je handbagage gelden er specifieke regels. Je mag alleen kleine hoeveelheden vloeistoffen meenemen in flesjes van maximaal 100 milliliter per stuk. Plaats deze flesjes in een doorzichtige plastic zak van maximaal 1 liter inhoud. Leg de plastic zak bovenop je bagage, zodat je deze eenvoudig kunt tonen bij de veiligheidscontrole.
 3. Wanneer je elektronica, zoals laptops en tablets, in je handbagage meeneemt, zorg ervoor dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor de veiligheidscontrole. Dit betekent dat je ze apart moet plaatsen in een aparte bak bij de beveiligingscontrole op de luchthaven.

Vergeet niet dat luchtvaartmaatschappijen regelmatig hun bagageregels kunnen aanpassen, dus zorg ervoor dat je altijd de meest recente informatie controleert voordat je vertrekt.

Door op de hoogte te zijn van de bagage restricties en regelgeving, kun je ervoor zorgen dat je reis soepel verloopt zonder onnodige vertragingen bij de veiligheidscontroles. Houd je aan de handbagage regels en geniet van een zorgeloze reis!

Bagage checklist

Een goede voorbereiding is essentieel voor een geslaagde reis. Met een bagage checklist zorg je ervoor dat je niets belangrijks vergeet in te pakken en dat je reis vlot verloopt. Hier is een overzicht van de essentiële items die je niet mag vergeten en handige reisbenodigdheden die van pas kunnen komen tijdens je avontuur.

Kleding en persoonlijke items:

 • Kleding geschikt voor het weer op je bestemming
 • Ondergoed en sokken
 • Schoenen en slippers
 • Toiletartikelen (tandenborstel, tandpasta, zeep, etc.)
 • Medicijnen en verzorgingsproducten

Reisdocumenten:

 • Paspoort, identiteitskaart of visum
 • Boardingpassen en reisverzekering
 • Contant geld en creditcards
 • Reisgidsen en plattegronden
 • Contactgegevens van familie en vrienden

Elektronica:

 • Telefoon en oplader
 • Laptop, tablet of e-reader
 • Koptelefoon of oordopjes
 • Fotocamera en oplader
 • Wereldstekker

Handige reisbenodigdheden:

 • Reiskussen en deken
 • Waterfles
 • Opvouwbare paraplu
 • Snacks en drinken voor onderweg
 • Draagbare oplader voor je elektronica

Tip: Zorg ervoor dat je bagage niet te zwaar wordt en houd rekening met de toegestane afmetingen voor handbagage.

Met deze bagage checklist ben je goed op weg om georganiseerd en voorbereid op reis te gaan. Vergeet niet om voor vertrek de actuele handbagage regels en restricties te controleren, zodat je geen onnodige verrassingen tegenkomt op de luchthaven. Een goede reis gewenst!

Toegestane afmetingen en gewicht

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke regels met betrekking tot de toegestane afmetingen en het gewicht van je bagage. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels om ongemak en extra kosten op de luchthaven te voorkomen. Hier zijn enkele richtlijnen en praktische tips om ervoor te zorgen dat je bagage voldoet aan de vereiste afmetingen en gewichtslimieten.

Toegestane afmetingen

De toegestane afmetingen voor handbagage kunnen variëren tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen. In de meeste gevallen gelden er maximale afmetingen, zoals lengte x breedte x diepte, die worden uitgedrukt in centimeters. Het is belangrijk om te controleren wat de specifieke afmetingen zijn voor jouw luchtvaartmaatschappij voordat je je bagage inpakt.

 • Zorg ervoor dat je handbagage binnen de toegestane afmetingen past om problemen bij het inchecken te voorkomen.
 • Meet je koffer of tas goed op voordat je naar de luchthaven gaat.
 • Let op eventuele beperkingen voor afwijkende vormen van bagage, zoals langwerpige voorwerpen of instrumenten.

Gewichtslimieten

Naast de afmetingen hebben luchtvaartmaatschappijen meestal ook gewichtslimieten voor handbagage. Deze limieten kunnen variëren, afhankelijk van de bestemming en de reisklasse. Het is belangrijk om te weten wat het maximale gewicht is dat je kunt meenemen om eventuele extra kosten of het achterlaten van bagage op de luchthaven te voorkomen.

 • Weeg je handbagage voordat je naar de luchthaven gaat om ervoor te zorgen dat het binnen het toegestane gewicht blijft.
 • Vergeet niet om ook het gewicht van eventuele accessoires, zoals laptops of handtassen, mee te tellen.
 • Als je bagage te zwaar is, overweeg dan om bepaalde items in je ingecheckte bagage te plaatsen of koop een extra bagagetoeslag indien mogelijk.

Door op de hoogte te zijn van de toegestane afmetingen en gewichtslimieten van je handbagage, kun je stress en ongemak op de luchthaven voorkomen. Zorg ervoor dat je je bagage goed inpakt en de juiste afmetingen en gewichten respecteert om een soepele reiservaring te hebben.

toegestane afmetingen en gewicht

Verboden items

Als je gaat reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de handbagage regels en bagage restricties. Er zijn bepaalde items die absoluut niet zijn toegestaan in je handbagage of koffer. Het meenemen van verboden items kan leiden tot vertragingen, boetes of zelfs confiscatie van je bagage. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven, geven we je een overzicht van verboden items.

 1. Messen en scherpe voorwerpen: Dit omvat zaken als zakmessen, scheermessen, scharen en naalden. Deze items moeten altijd in je ingecheckte bagage worden geplaatst.
 2. Vloeistoffen in grote hoeveelheden: Volgens de handbagage regels zijn vloeistoffen zoals dranken, parfums en gels alleen toegestaan in verpakkingen van maximaal 100 ml. Deze moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter worden geplaatst.
 3. Explosieven en vuurwapens: Het is verboden om vuurwapens, munitie, explosieven en vuurwerk mee te nemen in je handbagage of koffer. Deze items vormen een ernstige bedreiging voor de veiligheid aan boord.
 4. Lithiumbatterijen: Lithiumbatterijen worden gezien als gevaarlijke goederen en moeten op de juiste manier worden verpakt en meegenomen. Controleer altijd de specifieke regels en restricties van de luchtvaartmaatschappij.
 5. Ontvlambare stoffen: Dit omvat brandbare vloeistoffen, gassen en andere ontvlambare stoffen zoals aanstekers, spuitbussen en verf. Deze items zijn niet toegestaan in je handbagage.

Let op: deze lijst is niet uitputtend en de regelgeving kan per luchtvaartmaatschappij verschillen. Controleer altijd de specifieke handbagage regels van de maatschappij waarmee je vliegt voordat je vertrekt.

Elektronica en waardevolle spullen

Wanneer je op reis gaat, wil je er zeker van zijn dat je elektronica en waardevolle spullen veilig en volgens de handbagage regels vervoerd worden. Er zijn speciale regels en voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je kostbare elektronische apparaten en waardevolle bezittingen goed beschermd zijn.

Om te beginnen is het belangrijk om je elektronica goed te verpakken. Zorg ervoor dat ze goed beschermd zijn tegen schokken en stoten tijdens het vervoer. Gebruik stevige hoezen of cases en wikkel kwetsbare items in zachte materialen zoals kleding of handdoeken. Vergeet niet om alle kabels en accessoires apart op te bergen, zodat ze niet in de knoop raken tijdens het reizen.

Daarnaast is het raadzaam om elektronica altijd in je handbagage mee te nemen, in plaats van in je ingecheckte bagage. Op deze manier heb je constant zicht op je kostbare spullen en loop je minder risico op diefstal of beschadiging. Houd er echter rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen beperkingen kunnen hebben met betrekking tot de grootte en het aantal elektronische apparaten dat je in je handbagage mag meenemen. Controleer daarom altijd de handbagage regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor vertrek.

“Het veilig vervoeren van elektronica en waardevolle spullen begint met een goede voorbereiding en verpakking.”

Voor extra bescherming van je elektronica en waardevolle spullen kun je overwegen om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je gedekt tegen verlies, diefstal of beschadiging van je bezittingen tijdens je reis. Het is ook raadzaam om een kopie van belangrijke documenten en serienummers van je elektronica te bewaren, zodat je ze gemakkelijk kunt vervangen in geval van verlies of diefstal.

Met deze tips kun je met een gerust hart je elektronica en waardevolle spullen meenemen op reis. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en voldoet aan de handbagage regels om stress en problemen op de luchthaven te voorkomen.

Speciale bagage

Als je speciale bagage, zoals een golfuitrusting of muziekinstrument, wilt meenemen op reis, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de extra regels en restricties die van toepassing kunnen zijn. Hier zijn een paar handige tips om ervoor te zorgen dat je speciale bagage probleemloos kan worden vervoerd:

Golfuitrusting

Als je van plan bent om je golfuitrusting mee te nemen, controleer dan vooraf de regels van de luchtvaartmaatschappij. Veel maatschappijen staan golfclubs toe als onderdeel van je ingecheckte bagage, maar het is verstandig om dit te verifieren om onaangename verrassingen te voorkomen. Zorg ervoor dat je golfuitrusting goed is verpakt in een stevige reistas of koffer.

Muziekinstrumenten

Als je een muziekinstrument wilt meenemen op reis, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij voordat je vertrekt. Muziekinstrumenten kunnen vaak als handbagage worden meegenomen, maar er kunnen beperkingen gelden met betrekking tot het formaat en het gewicht. Zorg ervoor dat je muziekinstrument goed is beschermd en verpakt, zodat het niet beschadigd raakt tijdens het vervoer.

Andere speciale bagage

Voor andere vormen van speciale bagage, zoals ski’s, duikuitrusting of fietsen, gelden vaak specifieke regels en restricties. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij om te informeren naar de mogelijkheden en vereisten voor het vervoeren van deze items. Zorg ervoor dat je speciale bagage goed en veilig verpakt is om schade te voorkomen.

Tip: Het is altijd aan te raden om speciale bagage vooraf aan te melden bij de luchtvaartmaatschappij, zodat zij op de hoogte zijn van je plannen en je kunnen voorzien van de juiste informatie en instructies.

Met de juiste voorbereiding en kennis van de regels en restricties kun je zonder problemen je speciale bagage meenemen op reis. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de vereisten van de luchtvaartmaatschappij en neem contact met hen op voor specifieke vragen en informatie.

Voor meer informatie over algemene bagage restricties en handbagage regels, verwijzen we je graag naar de eerdere secties van dit artikel.

Bagage tips en tricks

Met onze handige bagage tips en tricks wordt het inpakken van je koffer een stuk makkelijker. We delen slimme trucjes en advies om ruimte te besparen en je bagage overzichtelijk te houden.

Efficiënt inpakken

1. Rol je kleding op in plaats van ze op te vouwen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar voorkomt ook kreuken.

2. Gebruik kleine tasjes of zakjes om je reisbenodigdheden te organiseren, zoals toiletartikelen, ondergoed en sokken.

3. Stop kleinere items, zoals kabels en opladers, in een brillenkoker of een leeg toilettasje om ze geordend te houden.

“De kunst van moeiteloos reizen is om met zo min mogelijk bagage precies genoeg mee te nemen.”

Maximaliseer je ruimte

1. Stop sokken en ondergoed in je schoenen om ruimte te besparen en je schoenen beter te beschermen.

2. Maak gebruik van vacuümzakken om kleding plat en compact te houden.

3. Investeer in een opvouwbare reistas als extra handbagage voor souvenirs of extra spullen die je tijdens je reis hebt gekocht.

Wees voorbereid op handbagage regels

1. Controleer de handbagage regels van je luchtvaartmaatschappij om te zorgen dat je geen verboden items of overschrijdingen van de afmetingen of gewichtslimieten hebt.

2. Bewaar belangrijke documenten en waardevolle spullen, zoals paspoorten en elektronica, altijd in je handbagage.

Met deze handige bagage tips en tricks ben je goed voorbereid op je reis en zorg je voor een stressvrije en georganiseerde bagage-ervaring.

Veelgestelde vragen over bagage

Heb je nog vragen over bagage? Hier beantwoorden we veelgestelde vragen over bagage restricties en handbagage regels, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

 1. Wat zijn de restricties voor handbagage?

  De restricties voor handbagage kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen. Over het algemeen gelden er beperkingen voor de afmetingen en het gewicht van handbagage. Het is belangrijk om de specifieke regels van jouw luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je op reis gaat.

 2. Mag ik vloeistoffen meenemen in mijn handbagage?

  Ja, je mag vloeistoffen meenemen in je handbagage, maar er gelden beperkingen. Alle vloeistoffen moeten verpakt zijn in flesjes van maximaal 100 milliliter en alle flesjes moeten in een doorzichtige plastic zak passen. De totale inhoud van de plastic zak mag doorgaans niet meer dan 1 liter zijn.

 3. Mag ik elektronica meenemen in mijn handbagage?

  Ja, je mag elektronica meenemen in je handbagage, maar er kunnen specifieke regels en controles gelden. Zorg ervoor dat je elektronica gemakkelijk toegankelijk is tijdens de beveiligingscontrole op de luchthaven.

 4. Wat zijn de regels voor het meenemen van medicijnen?

  Medicijnen mogen meestal in je handbagage worden meegenomen, maar het is verstandig om een medisch attest of doktersrecept bij je te hebben. Houd er rekening mee dat er mogelijk aanvullende regels zijn voor specifieke medicijnen, zoals vloeibare medicijnen of spuitjes.

Als je nog andere vragen hebt over bagage restricties of handbagage regels, raadpleeg dan de website van je luchtvaartmaatschappij of neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Milieuvriendelijk reizen en bagage

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, zelfs als het gaat om reizen. Steeds meer mensen streven ernaar om milieubewuste keuzes te maken, ook tijdens het verkennen van nieuwe bestemmingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je milieuvriendelijk kunt reizen en tegelijkertijd voldoet aan de handbagage regels.

Duurzame bagage-opties

Als het gaat om bagage, zijn er steeds meer duurzame opties beschikbaar op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor koffers en tassen gemaakt van gerecycled materiaal, zoals PET-flessen of oude visnetten. Deze materialen worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, waardoor je bijdraagt aan het verminderen van afval en het gebruik van nieuwe grondstoffen.

“Duurzame bagage-opties zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze zijn ook vaak van hoge kwaliteit en duurzaam in gebruik. Het is een win-win situatie!”

Bovendien kun je ook kiezen voor handbagage in kleinere maten, zodat je minder ruimte inneemt tijdens het reizen. Dit helpt niet alleen om het gewicht te verminderen, maar ook om de CO2-uitstoot te beperken door een lichtere tas in het vliegtuig.

Milieuvriendelijke reisgewoonten

Naast het kiezen van duurzame bagage, zijn er nog andere manieren waarop je milieuvriendelijk kunt reizen. Hier zijn enkele tips:

 • Neem een herbruikbare waterfles mee om plastic afval te verminderen.
 • Gebruik biologisch afbreekbare toiletartikelen om schadelijke chemicaliën te vermijden.
 • Pak lichte kleding in, zodat je minder gewicht hoeft mee te dragen.
 • Gebruik openbaar vervoer of deeltransport om je koolstofvoetafdruk te verkleinen.
 • Ondersteun lokale ondernemingen en eet in restaurants met lokaal geproduceerd voedsel.

“Elke kleine stap telt als het gaat om milieuvriendelijk reizen. Door bewuste keuzes te maken, kunnen we bijdragen aan een duurzamere wereld.”

Door te kiezen voor milieuvriendelijk reizen en duurzame bagage-opties, kun je genieten van je reis terwijl je ook bijdraagt aan het behoud van onze planeet. Samen kunnen we een positief verschil maken voor het milieu, waar ter wereld we ook naartoe reizen.

milieuvriendelijk reizen

Tips voor het inpakken van je koffer

Het inpakken van je koffer kan soms een uitdaging zijn, vooral als je beperkte ruimte hebt. Maar met een paar handige tips en trucs kun je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte en goed georganiseerd op reis gaan.

1. Rol je kleding op: Door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, bespaar je niet alleen ruimte, maar voorkom je ook kreukels. Rol dunne kledingstukken zoals T-shirts en leggings op en plaats ze in de hoeken van je koffer.

2. Gebruik inpakzakken: Inpakzakken zijn ideaal om je spullen georganiseerd te houden en ruimte te besparen. Stop bijvoorbeeld je sokken en ondergoed in een aparte inpakzak en zet deze in een hoek van je koffer. Op deze manier kun je kleine items gemakkelijk terugvinden en blijft je koffer netjes.

3. Maak gebruik van je schoenen: Schoenen nemen vaak veel ruimte in beslag in je koffer. Stop je sokken of andere kleine spullen in je schoenen om ruimte te besparen. Vergeet niet om de schoenen met plasticfolie te bedekken om je kleding schoon te houden.

FAQ

Wat mag er mee in mijn koffer?

In je koffer mag je in principe alles meenemen, behalve items die als gevaarlijk worden beschouwd, zoals explosieven of ontvlambare stoffen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de toegestane afmetingen en het gewicht van je koffer, zoals bepaald door de luchtvaartmaatschappij.

Wat zijn de regels voor handbagage?

Voor handbagage gelden specifieke regels. Je mag bijvoorbeeld alleen vloeistoffen meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml en deze moeten worden verpakt in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak. Daarnaast is het belangrijk om op de toegestane afmetingen en het gewicht van je handbagage te letten.

Hoe kan ik vloeistoffen het beste verpakken?

Om vloeistoffen veilig mee te nemen in je handbagage, kun je ze het beste verpakken in verpakkingen van maximaal 100 ml die in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak passen. Zorg ervoor dat de zak goed is afgesloten om lekken te voorkomen.

Wat moet ik zeker niet vergeten in te pakken?

Er zijn verschillende essentiële items die je niet mag vergeten in te pakken, zoals je paspoort, geld, medicijnen, opladers voor elektronica en kleding geschikt voor de bestemming en het weer. Het is ook handig om een reisadapter, reisdocumenten en een reisgids mee te nemen.

Wat zijn de toegestane afmetingen en het gewicht voor handbagage?

De toegestane afmetingen en het gewicht voor handbagage kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen. Gemiddeld zijn de toegestane afmetingen ongeveer 55 x 40 x 23 cm en het maximale gewicht is meestal tussen de 7 en 10 kg. Het is belangrijk om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt te controleren.

Welke items zijn verboden in handbagage?

Er zijn bepaalde items die absoluut niet zijn toegestaan in handbagage, zoals wapens, explosieven, ontvlambare stoffen, scherpe voorwerpen zoals messen en gevarenvoorwerpen zoals giftige stoffen. Het is belangrijk om de regels en restricties van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen om te weten welke items niet zijn toegestaan.

Hoe kan ik elektronica en waardevolle spullen veilig vervoeren?

Voor het veilig vervoeren van elektronica en waardevolle spullen kun je ze het beste meenemen in je handbagage. Zorg ervoor dat ze goed zijn verpakt en beschermd, bijvoorbeeld in een stevige tas of hoes. Het is ook een goed idee om ze altijd in het zicht te houden tijdens je reis.

Hoe kan ik speciale bagage vervoeren?

Als je speciale bagage, zoals een golfuitrusting of muziekinstrument, wilt vervoeren, is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen je informeren over de specifieke regels en vereisten voor het vervoeren van speciale bagage en kunnen je mogelijk helpen met het regelen van de benodigde voorzieningen.

Heb je nog handige tips voor het inpakken van mijn koffer?

Zeker! Een handige tip is om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, omdat dit vaak meer ruimte bespaart. Ook is het handig om kleine items zoals sokken in je schoenen te stoppen om ruimte te besparen. Verder is het een goed idee om je bagage te labelen met je contactgegevens voor het geval dat deze per ongeluk verloren raakt.

Wat zijn veelgestelde vragen over bagage?

Veelgestelde vragen over bagage kunnen gaan over de toegestane afmetingen en gewicht, de regels voor handbagage, het verpakken van vloeistoffen, de restricties voor speciale bagage en nog veel meer. We hebben een aparte sectie met veelgestelde vragen om je te helpen bij het beantwoorden van al je bagagegerelateerde vragen.

Hoe kan ik milieuvriendelijk reizen en welke duurzame bagage-opties zijn er?

Om milieuvriendelijk te reizen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een herbruikbare waterfles, herbruikbare tasjes en duurzame verzorgingsproducten. Wat betreft duurzame bagage-opties zijn er steeds meer merken die tassen en koffers maken van gerecyclede materialen. Deze duurzame opties voldoen ook aan de handbagage regels.

Heb je nog tips voor het inpakken van mijn koffer?

Ja, we hebben een aantal handige tips voor het inpakken van je koffer. Denk aan het gebruik van packing cubes om je kleding georganiseerd te houden en te voorkomen dat het gaat kreuken tijdens de reis. Het is ook handig om te zorgen voor een goede gewichtsverdeling in je koffer en om kwetsbare items goed te beschermen met bijvoorbeeld bubbelplastic of kleding.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest