wat verdient een beveiliger gemiddeld

wat verdient een beveiliger gemiddeld

Inhoudsopgave artikel

In deze sectie ontdek je wat een beveiliger gemiddeld verdient in Nederland. We geven inzicht in het salaris en de loonvoorwaarden in de beveiligingsbranche. Als je nieuwsgierig bent naar het gemiddelde inkomen van beveiligers en benieuwd bent naar de factoren die van invloed kunnen zijn op het salaris, ben je hier aan het juiste adres.

Beveiligers spelen een cruciale rol in het handhaven van de veiligheid in diverse sectoren, zoals luchthavens, winkelcentra, evenementen en bedrijven. Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten op het gebied van beloning als beveiliger, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en jezelf financieel kunt plannen.

In de komende secties zullen we ingaan op verschillende aspecten met betrekking tot het salaris van beveiligers in Nederland. We bespreken het gemiddelde salaris, de salarisschaal, de invloed van ervaringsniveau en regio, secundaire arbeidsvoorwaarden en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van beloning in de beveiligingsbranche.

Maar laten we eerst beginnen met een overzicht van het gemiddelde salaris van beveiligers in Nederland. Lees verder om meer te weten te komen!

Salaris beveiliger: een overzicht

Benieuwd naar het gemiddelde salaris van een beveiliger in Nederland? In deze sectie geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten als beveiliger op het gebied van inkomen. Het salaris van een beveiliger kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, opleiding en werklocatie.

Het gemiddelde inkomen van een beveiliger ligt in Nederland rond [bedrag]. Dit bedrag kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Zo kan een beveiliger met meer ervaring en een hogere opleiding vaak een hoger salaris verwachten.

Naast ervaring en opleiding speelt ook de werklocatie een rol bij het bepalen van het salaris van een beveiliger. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht liggen de salarissen over het algemeen hoger dan in kleinere plaatsen.

Wil je weten hoeveel een beveiliger gemiddeld verdient in Nederland? Raadpleeg de tabel hieronder voor een indicatie:

Ervaringsniveau Gemiddeld Salaris
Junior beveiliger [bedrag]
Medior beveiliger [bedrag]
Senior beveiliger [bedrag]

Let op: De bovengenoemde bedragen zijn slechts schattingen en kunnen variëren afhankelijk van individuele omstandigheden. Voor een nauwkeurige indicatie van het salaris kun je het beste contact opnemen met werkgevers of vakbonden in de beveiligingsbranche.

Salarisschaal beveiliger: wat kun je verwachten?

Als beveiliger is het belangrijk om te weten welke salarisschaal je kunt verwachten en hoe dit wordt bepaald. De salarisschaal voor beveiligers wordt vaak vastgelegd in de CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst). In deze sectie bekijken we wat je kunt verwachten op basis van de CAO beveiliger salaris en geven we informatie over mogelijke doorgroeimogelijkheden en bijbehorende salarisverhogingen.

Een salarisschaal geeft aan in welke range het salaris van een beveiliger valt, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaringsniveau, opleiding en functieniveau. De CAO beveiliger salarisschaal bepaalt deze ranges en zorgt voor een gestructureerd loonbeleid binnen de beveiligingsbranche.

De salarisschaal kan variëren van instapsalarissen voor beginnende beveiligers tot hogere salarissen voor ervaren professionals. Het is belangrijk om te weten in welke range jouw salaris valt en welke mogelijkheden er zijn om binnen die range te groeien.

Salarisschaal voor beveiligers

De salarisschaal voor beveiligers kan verschillen per functieniveau en ervaringsniveau. Hieronder vind je een overzicht van de salarisschalen op basis van de CAO beveiliger salaris:

 • Salarisschaal 1: beginnend beveiliger
 • Salarisschaal 2: beveiliger met enige ervaring
 • Salarisschaal 3: senior beveiliger
 • Salarisschaal 4: leidinggevende beveiligingsfunctie

Let op dat deze salarisschalen slechts een indicatie zijn en dat er nog andere factoren kunnen meespelen, zoals de grootte van het bedrijf, de specifieke werkzaamheden en regio. Het is altijd belangrijk om de CAO te raadplegen en met je werkgever te bespreken welke salarisschaal op jou van toepassing is.

beveiliger salarisschaal

Beveiliger salaris naar ervaringsniveau

Het salaris van een beveiliger kan aanzienlijk variëren op basis van het ervaringsniveau in de beveiligingsbranche. Naarmate je meer ervaring opdoet, zijn er stappen die je kunt nemen om je inkomen te verhogen. Hieronder bespreken we enkele factoren die van invloed kunnen zijn op het salaris van beveiligers op basis van hun ervaringsniveau:

1. Beginnende beveiliger

Als beginnende beveiliger is het gebruikelijk om te starten met een basissalaris. Dit kan variëren, afhankelijk van de werkgever, maar het is belangrijk om te beseffen dat beginnende beveiligers over het algemeen beginnen met een lager salaris in vergelijking met meer ervaren collega’s.

2. Ervaren beveiliger

Voor beveiligers met meer ervaring kan het salaris aanzienlijk hoger liggen. Naarmate je vaardigheden en kennis groeien, kun je in aanmerking komen voor promoties of hogere verantwoordelijkheden binnen je functie. Dit kan leiden tot een verhoging van je salaris.

3. Senior beveiliger of teamleider

Voor beveiligers die de rol van senior beveiliger of teamleider bereiken, zijn er vaak hogere salarisschalen beschikbaar. Deze posities brengen meer verantwoordelijkheid met zich mee en een diepgaande kennis van beveiligingsmaatregelen. Als gevolg hiervan komen senior beveiligers vaak in aanmerking voor een hoger salaris.

Het is belangrijk op te merken dat de salarissen in de beveiligingsbranche kunnen variëren tussen verschillende werkgevers en regio’s in Nederland. Het is dus raadzaam om je vooraf goed te informeren over het salarisniveau bij potentiële werkgevers en te onderhandelen over een passend salaris op basis van jouw ervaringsniveau en kwalificaties.

Door jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en extra kwalificaties te behalen, kun je ook je kansen vergroten op een hoger salaris binnen de beveiligingsbranche. Denk hierbij aan het behalen van relevante certificeringen of het volgen van aanvullende opleidingen.

Salaris beveiliger per regio in Nederland

De regionale verschillen in het salaris van beveiligers in Nederland kunnen aanzienlijk zijn. Het inkomen kan variëren afhankelijk van waar je in het land werkt. Hieronder vind je een overzicht van enkele regio’s en het gemiddelde salaris van beveiligers in die gebieden.

1. Amsterdam

In Amsterdam zijn de salarissen voor beveiligers over het algemeen hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit komt voornamelijk door de hoge kosten van levensonderhoud in deze stad. Het gemiddelde salaris van beveiligers in Amsterdam ligt rond de €2.500,- tot €3.000,- per maand.

2. Rotterdam

In Rotterdam liggen de salarissen voor beveiligers ook boven het landelijk gemiddelde. De stad heeft een bloeiende economie en biedt goede werkgelegenheid in de beveiligingsbranche. Het gemiddelde salaris van beveiligers in Rotterdam varieert van €2.300,- tot €2.800,- per maand.

3. Den Haag

In Den Haag zijn de salarissen vergelijkbaar met die in Rotterdam. Beveiligers verdienen hier gemiddeld tussen de €2.300,- en €2.800,- per maand. De stad herbergt veel belangrijke overheidsinstellingen en heeft een groeiende beveiligingssector.

4. Utrecht

In Utrecht liggen de salarissen voor beveiligers iets lager dan in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het gemiddelde salaris varieert in deze regio van €2.200,- tot €2.600,- per maand. Desondanks biedt Utrecht nog steeds goede kansen voor beveiligers.

5. Groningen

Groningen heeft een iets lager gemiddeld salaris voor beveiligers in vergelijking met de Randstad. Beveiligers verdienen hier doorgaans tussen de €2.000,- en €2.400,- per maand. De stad heeft echter een relatief lager kosten van levensonderhoud, wat het salarisniveau compenseert.

beveiliger salaris per regio in Nederland

De salarissen van beveiligers kunnen dus aanzienlijk verschillen afhankelijk van de regio waarin je werkt. Het is belangrijk om rekening te houden met deze regionale verschillen bij het bepalen van je salarisverwachtingen.

Beveiligingsbranche salarisvergelijking

In de beveiligingsbranche zijn er verschillende functies waarin je kunt werken. Het is natuurlijk interessant om te weten hoe het salaris van een beveiliger zich verhoudt tot andere functies binnen deze industrie. We gaan een vergelijking maken om een beter beeld te krijgen van de verdiensten in de beveiligingsbranche.

Als beveiliger verdien je gemiddeld een salaris van €2.200 tot €2.800 bruto per maand, afhankelijk van je ervaringsniveau en functie. Dit is een redelijk gemiddeld salaris in vergelijking met andere functies binnen de beveiligingsbranche.

Om een bredere vergelijking te maken, kijken we ook naar andere functies die werkzaam zijn in de beveiligingsbranche. Enkele voorbeelden zijn:

 • Objectbeveiliger
 • Evenementenbeveiliger
 • Winkelbeveiliger
 • Particuliere beveiliger

De salarissen voor deze functies variëren, maar over het algemeen liggen ze in dezelfde salarisschaal als die van een beveiliger. Het kan ook voorkomen dat sommige functies iets hogere salarissen bieden, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Een belangrijke factor die van invloed kan zijn op het salaris in de beveiligingsbranche is het behalen van extra certificeringen of diploma’s. Sommige specialisaties zoals persoonsbeveiliger of beveiligingsadviseur kunnen hogere salarissen opleveren vanwege de extra kennis en vaardigheden die vereist zijn.

Al met al biedt de beveiligingsbranche redelijke salarissen, vooral voor beveiligers met de juiste ervaring en vaardigheden. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen ambities en doelen binnen de branche, en te evalueren welke functie het beste past bij jouw persoonlijke wensen en salarisverwachtingen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor beveiligers

Naast het salaris kunnen beveiligers ook profiteren van verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden dragen bij aan de totale beloning en het welzijn van beveiligers in Nederland. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 1. Vakantiegeld: Beveiligers hebben recht op een vast percentage van hun bruto salaris als vakantiegeld. Dit extra inkomen wordt meestal één keer per jaar uitbetaald.
 2. Pensioenregelingen: Veel beveiligingsbedrijven bieden pensioenvoorzieningen aan hun werknemers. Hierdoor kunnen beveiligers sparen voor hun toekomstige financiële zekerheid.
 3. Vergoedingen voor onregelmatige diensten: Aangezien beveiligers vaak in ploegendiensten werken, kunnen zij in aanmerking komen voor extra vergoedingen voor avond-, nacht- en weekenddiensten.

Het is belangrijk op te merken dat secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen variëren afhankelijk van het beveiligingsbedrijf en de CAO waarbij de beveiliger is aangesloten. Het is raadzaam om bij de werkgever na te gaan welke specifieke secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn.

Wettelijke minimumloonregels voor beveiligers

Voor beveiligers gelden de wettelijke minimumloonregels die van toepassing zijn op alle werknemers in Nederland. Deze regels zorgen ervoor dat beveiligers een fatsoenlijk loon ontvangen. Het exacte minimumloon kan variëren afhankelijk van de leeftijd en het aantal gewerkte uren per week. Werkgevers zijn verplicht om ten minste het minimumloon te betalen aan beveiligers.

Als beveiliger is het essentieel om op de hoogte te zijn van je rechten en om ervoor te zorgen dat je eerlijk wordt gecompenseerd voor je werk. Bekijk de geldende CAO en neem contact op met je werkgever of vakbond voor meer informatie over de secundaire arbeidsvoorwaarden en het wettelijke minimumloon in de beveiligingsbranche.

Beveiliger loon per uur

Als beveiliger is het belangrijk om te weten wat je per uur kunt verdienen. Het uurloon van een beveiliger kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de diensttijden en de dag van de week. Het is essentieel om goed op de hoogte te zijn van de beloning voor je werk in de beveiligingsbranche in Nederland.

Er is geen vastgesteld standaardloon voor beveiligers in Nederland, maar het gemiddelde uurloon varieert meestal tussen de €11 en €15 per uur. Houd er rekening mee dat dit een algemeen overzicht is, en dat het specifieke uurloon kan verschillen op basis van je ervaringsniveau, opleiding en werklocatie.

Toeslagen en bonussen

Naast het reguliere uurloon kunnen beveiligers ook extra toeslagen en bonussen ontvangen, afhankelijk van de omstandigheden van hun werk. Deze toeslagen kunnen variëren op basis van onregelmatige diensten, ploegendiensten, werken tijdens feestdagen, of het werken in bepaalde risicovolle situaties. Deze extra vergoedingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het totale inkomen van een beveiliger.

Als beveiliger heb je recht op toeslagen voor bijvoorbeeld avond- en nachtdiensten. Deze toeslagen kunnen oplopen tot wel 30% van je reguliere uurloon. Het is dus belangrijk om te weten welke toeslagen van toepassing zijn op jouw specifieke werkuren.

Door de fluctuerende aard van het werk als beveiliger, met mogelijk onvoorspelbare en onregelmatige werktijden, zijn beveiligers over het algemeen goed gecompenseerd voor hun inspanningen. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele wettelijke minimumloonregels die specifiek zijn voor beveiligers in Nederland om ervoor te zorgen dat je een eerlijk loon ontvangt.

Kortom, als beveiliger kun je een uurloon verwachten dat varieert tussen de €11 en €15, afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast kunnen toeslagen en bonussen je totale inkomen aanzienlijk verhogen. Het kennen van je rechten en het begrijpen van de beloningsstructuur zal je helpen om een eerlijk en passend loon te verkrijgen in de beveiligingsbranche in Nederland.

Loononderhandelingen als beveiliger

Als beveiliger is het belangrijk om te weten hoe je succesvol loononderhandelingen kunt voeren. Door jezelf goed te positioneren en sterke argumenten naar voren te brengen, vergroot je de kans op een hoger salaris. Hier zijn een paar handige tips en adviezen om je op weg te helpen:

Bepaal je waarde

Voordat je de onderhandelingen ingaat, is het essentieel om je eigen waarde te bepalen. Onderzoek de gemiddelde salarissen in de beveiligingsbranche en vergelijk deze met je eigen ervaring, opleiding en vaardigheden. Zo krijg je een realistisch beeld van wat je kunt vragen.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Verzamel alle relevante informatie, zoals salarisgegevens van vergelijkbare functies, prestaties die je hebt geleverd en markttrends die van invloed kunnen zijn op het salaris in de beveiligingsbranche. Zorg ervoor dat je overtuigend kunt argumenteren waarom je recht hebt op een hoger salaris.

Focus op resultaten

Wanneer je je argumenten naar voren brengt tijdens de onderhandelingen, benadruk dan je prestaties en resultaten. Laat zien welke waarde je hebt toegevoegd aan eerdere werkgevers, zoals het verminderen van incidenten, het optimaliseren van processen of het verbeteren van de veiligheid van een locatie. Werkgevers zijn eerder geneigd om hogere salarissen te bieden aan beveiligers die bewezen hebben succesvol te zijn.

Flexibiliteit tonen

Wees bereid om flexibiliteit te tonen tijdens de loononderhandelingen. Dit betekent dat je openstaat voor het bespreken van andere voordelen of extra verantwoordelijkheden die kunnen leiden tot een hoger salaris. Denk bijvoorbeeld aan extra trainingen, doorgroeimogelijkheden of bonussen bij het behalen van bepaalde doelen.

“Een succesvolle loononderhandeling begint met het kennen van je eigen waarde en het presenteren van overtuigende argumenten.”

– Jan Meijer, ervaren beveiliger

Het voeren van loononderhandelingen kan soms spannend zijn, maar met de juiste voorbereiding en een zelfverzekerde houding vergroot je je kansen op een hoger salaris. Blijf positief, wees assertief en laat zien wat je waard bent als beveiliger.

Toekomstige ontwikkelingen in het beveiligersloon

Als we kijken naar de toekomstige ontwikkelingen in het salaris van beveiligers in Nederland, zijn er enkele trends die invloed kunnen hebben op de beloning in de beveiligingsbranche. Een van deze trends is de groeiende vraag naar beveiligingspersoneel, waardoor er mogelijk meer competitie ontstaat op de arbeidsmarkt. Dit kan resulteren in hogere salarissen om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden.

Een andere ontwikkeling is de voortdurende professionalisering van de beveiligingsbranche. Steeds meer beveiligingsorganisaties investeren in opleidingen en trainingen voor hun personeel, wat kan leiden tot hogere salarissen voor beveiligers met verbeterde vaardigheden en expertise. Deze professionalisering kan ook resulteren in nieuwe carrièremogelijkheden en bijbehorende salarisverhogingen.

Tenslotte speelt ook de technologische vooruitgang een rol in het beveiligersloon. Innovatieve beveiligingstechnologieën, zoals digitale systemen en slimme apparaten, worden steeds meer geïntegreerd in de beveiligingssector. Dit kan leiden tot nieuwe functies en specialisaties binnen het beveiligersvak, waarvoor mogelijk hogere salarissen worden geboden.

FAQ

Wat verdient een beveiliger gemiddeld?

Het gemiddelde salaris van een beveiliger in Nederland varieert, maar ligt meestal tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit kan verschillen afhankelijk van factoren zoals ervaringsniveau, opleiding en werklocatie.

Wat is het salaris van een beveiliger in Nederland?

Het salaris van een beveiliger in Nederland varieert, maar ligt meestal tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Het exacte bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werklocatie.

Welk gemiddeld inkomen heeft een beveiliger?

Het gemiddelde inkomen van een beveiliger in Nederland ligt meestal tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werklocatie.

Wat zijn de salarisschalen voor beveiligers in Nederland?

De salarisschalen voor beveiligers in Nederland worden bepaald door de CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst) voor de beveiligingsbranche. Het salaris varieert op basis van ervaringsniveau en functie-specificaties.

Hoe kan het salaris van een beveiliger variëren op basis van ervaringsniveau?

Het salaris van een beveiliger kan toenemen naarmate het ervaringsniveau stijgt. Beginnende beveiligers verdienen doorgaans een lager salaris, terwijl ervaren beveiligers met meer jaren in het vak een hoger salaris kunnen verdienen.

Is het salaris van een beveiliger afhankelijk van de regio in Nederland?

Ja, het salaris van een beveiliger kan variëren afhankelijk van de regio in Nederland. In bepaalde delen van het land kunnen de lonen hoger zijn dan in andere regio’s, vanwege verschillen in kosten van levensonderhoud en vraag naar beveiligingspersoneel.

Hoe verhoudt het salaris van een beveiliger zich tot andere functies in de beveiligingsbranche?

Het salaris van een beveiliger kan vergelijkbaar zijn met andere functies in de beveiligingsbranche, maar het kan ook variëren afhankelijk van de specifieke functie en verantwoordelijkheden. Sommige functies in de beveiligingsbranche kunnen mogelijk hogere salarissen bieden.

Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor beveiligers in Nederland?

Beveiligers ontvangen vaak secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, pensioenregelingen en vergoedingen voor onregelmatige diensten. De exacte secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de werkgever en de CAO.

Hoeveel verdienen beveiligers per uur?

Het uurloon van beveiligers kan variëren, maar ligt meestal tussen de €10 en €15 per uur. Het exacte uurloon kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals diensttijden, dag van de week en eventuele toeslagen.

Hoe kan ik loononderhandelingen voeren als beveiliger?

Bij het voeren van loononderhandelingen als beveiliger is het belangrijk om jezelf goed te positioneren en argumenten te gebruiken die je waarde als werknemer benadrukken. Onderzoek het gemiddelde salaris in je regio en sector, en presenteer je ervaring en vaardigheden tijdens de onderhandelingen.

Welke toekomstige ontwikkelingen zijn er te verwachten op het gebied van het salaris van beveiligers?

Hoewel het moeilijk is om precieze voorspellingen te doen, zijn er enkele trends in de beveiligingsbranche die van invloed kunnen zijn op het salaris van beveiligers. Deze omvatten onder andere veranderingen in de vraag naar beveiligingsdiensten en mogelijke veranderingen in de wetgeving met betrekking tot de beveiligingsbranche.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest